Beenlengteverschil

Bij een beenlengteverschil is het ene been langer dan het andere. Dit komt bij veel mensen voor, maar bij de meeste mensen is dit verschil zo klein dat het geen klachten veroorzaakt. Beenlengteverschil kan door verschillende dingen veroorzaakt worden. Dit kan o.a. komen doordat de wervelkolom, heup, knie of voet een afwijkende stand heeft, doordat de bekken scheef staan, door gewrichtsprotheses of kan simpelweg aangeboren zijn.

Beenlengteverschil meten

Een beenlengteverschil meten kan gedaan worden met een röntgenfoto van beide benen waarop de lengte opgemeten wordt. Dit is echter een methode die niet heel vaak wordt toegepast. Een andere methode die gebruikt wordt om een beenlengteverschil te meten, is de plankjesmethode. Hierbij wordt het verschil gemeten door middel van plankjes onder de voeten. Deze methode wordt vaker toegepast maar is echter wel iets minder betrouwbaar.

Beenlengteverschil zooltjes

Wanneer u klachten ervaart door uw beenlengteverschil, kunt u deze verminderen door een beenlengteverschil zooltje in de schoen te dragen van het been dat te kort is. Op die manier verhoogt u de hak en daarmee uw been, zodat het verschil minder groot is. Een beenlengteverschil zooltje kan er op die manier voor zorgen dat de gehele lichaamsstand weer in balans is.

Beenklachten zooltjes maken

Beenlengteverschil corrigeren

Beenlengteverschil oplossen kan gedaan worden met een niet-chirurgische (conservatieve) behandeling. Zoals hierboven aangegeven kan men een beenlengteverschil corrigeren door een zooltje in de schoen te leggen. Wanneer een beenlengteverschil alleen opgelost kan worden met een chirurgische behandeling, is er wel een operatie nodig. Daarbij kunnen verschillende behandelingen worden uitgevoerd, zoals een groeistop, het verkorten van een been of het verlengen van een been of nieuw bot laten aangroeien.

Podotherapie Verduin verhelpt uw klachten

Last van beenlengteverschil? Hiervoor kunt u terecht bij Podotherapie Verduin. Wij hebben ruim 30 jaar ervaring in het behandelen van dergelijke klachten. U kunt terecht op onze locaties in Zeeland. Wij zijn gevestigd in Goes, Middelburg, Vlissingen, Kamperland, Kortgene, Krabbendijke, Lewedorp en Arnemuiden.

Meer weten over onze werkwijze en behandelingen? Neem contact met ons op voor meer informatie of maak online een afspraak.