Zooltherapie bij voetklachten

Wanneer u met voetklachten bij Podotherapie Verduin komt, onderzoeken we tijdens de eerste afspraak waar de klachten vandaan komen. Aan de hand van een voetonderzoek testen we de stand van de voet en bekijken we uw looppatroon. Na deze analyse wordt er een diagnose gesteld.

Diagnose

Na het voetonderzoek krijgt u een diagnose van de podotherapeut. U kunt bijvoorbeeld last hebben van hielspoor, een likdoorn onder de bal van uw voet, een beenlengteverschil, of een standsafwijking van uw voet. Daarnaast kijkt de podotherapeut altijd naar eventuele andere oorzaken die uw klachten kunnen verergeren. We geven bijvoorbeeld standaard een schoenadvies, omdat verkeerde schoenen ook bij kunnen dragen aan het veroorzaken van uw klachten. Vaak worden er podotherapeutische zolen aangemeten, ook wel steunzolen of inlegzolen genoemd. Hiervoor maken wij een 3d scan van uw voeten. Dit is mogelijk op alle locaties. Daarna worden uw zolen vervaardigd in onze eigen werkplaats. Omdat wij werken middels een eigen werkplaats kunnen de zolen binnen korte termijn aan u worden verstrekt.

Wanneer u last heeft van hielspoor of een peesplaat irritatie en de zolen alleen niet afdoende zijn dan kan er worden gekozen voor een aanvullende behandeling. De behandeling van hielspoor/ peesplaatontsteking kan dan bestaan uit een combinatie van zooltherapie en shockwave behandelingen, om het genezingsproces te bespoedigen. Maar ook het aanmeten van een orthese kan bij sommige voetklachten als aanvullende behandeling noodzakelijk zijn.

Resultaat zooltherapie

Binnen een week kunt u de aangemeten zolen bij ons ophalen. Hierbij vragen we u altijd om diverse schoenen mee te nemen, zodat we de zolen hierin op maat kunnen maken.  Na zes weken op u zolen te hebben gelopen komt u bij ons terug voor een controle afspraak. De podotherapeut bekijkt de voeten dan weer opnieuw om te beoordelen of de stand van uw voet is verbeterd. Met de juiste behandeling in combinatie met zooltherapie bent u vaak binnen zes weken klachtenvrij.  De zolen kunnen ook altijd worden bijgesteld indien dit nodig blijkt.

Alle Oplossingen