Vanaf 1 juli a.s. breiden we uit met een nieuwe vestiging  in Middelburg.Locatie: Het Walcherse Zorgknooppunt. (HAP)
Krooneveldweg 4
4332 BL te Middelburg
Telefoon: 0118-418918

Wanneer een orthese?

Wanneer uw tenen over of onder elkaar groeien, kan dit irritatie tussen uw tenen veroorzaken. Met een orthese corrigeren we de teenstand. Hierdoor vermindert de druk en verdwijnen uw voetklachten vaak zelfs volledig. Ook bij likdoorns en eeltvorming werkt een orthese drukverlagend.

Orthese behandeling

Tijdens een onderzoek kijken we waar uw klachten vandaan komen. Wanneer de podotherapeut uw klachten met een orthese kan behandelen wordt deze direct op uw voet gemaakt  met  behulp van siliconenmateriaal.  U krijgt de orthese indien mogelijk gelijk  mee naar huis  waardoor u al direct  verlichting kunt ervaren van uw klachten. . Een vervolgafspraak is meestal hierna niet meer nodig maar in sommige gevallen wordt er een controle afspraak gemaakt na een aantal weken. Wanneer u merkt dat de orthese toch niet lekker zit, kunt u uiteraard altijd langskomen om de orthese opnieuw te laten aanmeten of bij te laten stellen.

Wanneer een prothese?

Een prothese dient als vervanging van een deel van de voet. Bijvoorbeeld wanneer een (deel) van de (voor)voet of teen is geamputeerd. Dit komt vaak voor bij diabetes. Met een prothese is het mogelijk om vergroeiingen in de voet te voorkomen.

Prothese behandeling

Bij een behandeling met een prothese komt u bij ons langs voor een voetonderzoek. Tijdens het aanmeten van protheses kijken we ook naar uw schoenen. De podotherapeut bepaalt of u orthopedische schoenen nodig heeft.

Alle Oplossingen