Wanneer een orthese?

Ortheses worden gebruikt bij onder andere klauwtenen, hamertenen en over of onder elkaar groeiende tenen. Door de geklauwde positie van de tenen ontstaan door de wrijving met de schoen vaak klachten aan de bovenzijde van de tenen. De topjes van de tenen worden in dat geval ook in de grond gedrukt, waardoor ze pijnlijk kunnen aanvoelen. Daarnaast ontstaat er vaak eelt en pijnlijke likdoorns. Met een orthese corrigeren we de teenstand. Hierdoor vermindert de druk en verdwijnen uw voetklachten vaak zelfs volledig. Ook bij likdoorns en eeltvorming werkt een orthese drukverlagend.

Orthese behandeling

Tijdens een onderzoek kijken we waar uw klachten vandaan komen. Wanneer de podotherapeut uw klachten met een orthese kan behandelen wordt deze direct op uw voet gemaakt met behulp van siliconenmateriaal. Podotherapie Verduin hanteert een persoonlijke aanpak en 100% maatwerk, waardoor de klachten grondig worden aangepakt. U krijgt de orthese indien mogelijk gelijk  mee naar huis  waardoor u al direct verlichting kunt ervaren van uw klachten. Een vervolgafspraak is meestal hierna niet meer nodig maar in sommige gevallen wordt er een controle afspraak gemaakt na een aantal weken. Wanneer u merkt dat de orthese toch niet lekker zit, kunt u uiteraard altijd langskomen om de orthese opnieuw te laten aanmeten of bij te laten stellen.

Wanneer een prothese?

Een prothese dient als vervanging van een deel van de voet. Bijvoorbeeld wanneer een (deel) van de (voor)voet of teen is geamputeerd. Dit komt vaak voor bij diabetes. Met een prothese is het mogelijk om vergroeiingen in de voet te voorkomen.

Prothese behandeling

Bij een behandeling met een prothese komt u bij ons langs voor een voetonderzoek. Tijdens het aanmeten van protheses kijken we ook naar uw schoenen. De podotherapeut bepaalt of u orthopedische schoenen nodig heeft.

Alle Oplossingen