Diabetische voet

Heeft u diabetes? Dan kunt u last krijgen van complicaties die effect hebben op uw voeten. Denk aan eelt, blaren en wonden door drukplekken. Maar diabetes kan ook zorgen voor beschadiging van de zenuwen in de voet, een verminderde doorbloeding of een infectie aan de huid of nagels van uw voet.

"Preventieve voetzorg, voorkomen is beter dan genezen"

Willeke Verduin, Podotherapeut

Behandeling diabetische voet

Diabetes kan er soms zelfs voor zorgen dat (een deel van) de voet geamputeerd moet worden. Dit willen wij voorkomen. Onze podotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van voetklachten die ontstaan door diabetes. Met een terugkerend voetonderzoek , ook wel screening genoemd, bekijken we regelmatig de situatie van uw voeten. Hierbij kijken we welke behandeling op dat moment nodig is. Op deze manier kunnen we snel handelen. Als we constateren dat een podotherapeutische behandeling niet voldoende is, verwijzen we u door naar een orthopedische schoenmaker of wondverpleegkundige.

Drukplekken verminderen

Bij diabetes veroorzaken drukplekken voornamelijk de voetklachten. Podotherapie Verduin kan deze drukplekken verminderen, zodat deze klachten verdwijnen. Dit doen we met bijvoorbeeld met  zooltherapie of een prothese/orthese

Verzorging van de voeten

Een goede voetverzorging is bij diabetes van extra belang. Al onze podotherapeuten zijn gespecialiseerd in behandelen van de diabetische voet en zo ook onze medisch pedicure . Naast de drukproblematiek, pakken we ook eventuele nagelproblemen, abnormale eeltvorming en likdoorns aan. Meestal in er naast de verzorging ook een hulpmiddel nodig om u van deze problematiek af te helpen. Soms is het noodzakelijk om u door te verwijzen. Naast onze eigen medisch pedicure hebben wij nog contracten met pedicures. Wie dit zijn staan vermeld op de website van de zorggroep PeriScaldes.

Meer informatie? Download de brochure over Diabetes of folder over Diabetes die vanuit de NVvP is uitgegeven.

Alle Specialisaties