Voetonderzoek

Klachten ontstaan vaak in de voeten. Denk aan hielspoor of peesplaatontsteking. Door een verkeerde afwikkeling van de voet of een afwijkend looppatroon, kunnen deze klachten ontstaan. Wanneer u uw voeten met sporten belast, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen, kan dit de klachten zelfs verergeren. De podotherapeut begint daarom altijd met een voetonderzoek. Ook bij knie of beenklachten door het sporten, starten we altijd met het analyseren van uw voeten.

"Zolen en schoenen gaan hand in hand, daarom vinden wij het belangrijk om goed schoenadvies te geven"

Peggy Siegers, podotherapeut

Schoenadvies

Wanneer u sport, is het belangrijk om goede sportschoenen te gebruiken. We zien vaak dat mensen niet investeren in goede hardloop- of wandelschoenen. Onze podotherapeut vraagt u dan ook altijd om uw sportschoenen mee te nemen tijdens het eerste consult. Dit helpt ons tijdens het voetonderzoek niet alleen uw looppatroon te analyseren. We kunnen aan uw schoenen ook zien of een bepaalde kant eerder slijt. Dit is vaak een teken van een verkeerde voetstand, dat we kunnen behandelen met zooltherapie of podo-manuele therapie.. Bij hardnekkige  blessures wordt ook de shock wave wel ingezet om het herstel te bespoedigen.

Shockwave therapie

Heeft u last van hielspoor of een peesplaatontsteking? Of heeft u klachten in de achillespees? Dan is shockwave therapie een goede aanvulling op uw behandeling. Shockwave therapie vergroot de kans op genezing.

Meer informatie? In de folder van de NVvP lees je meer over sporten en zorgen voor je voeten.

Alle Specialisaties