Voetklachten

Als u last heeft van voetpijn, kan dit u enorm beperken in het dagelijks leven. U kunt onder andere last hebben van pijn onder de bal van de voet, brandende of vermoeide (voor)voeten, zenuwpijn, achillespeesklachten, hielspoor, een peesplaatontsteking of een knobbel aan de zijkant van uw voet. Maar ook abnormale eeltvorming, ingegroeide nagels, een hamerteen/klauwteen,  kunnen voetklachten veroorzaken. Onze podotherapeuten kijken graag naar de beste oplossing om uw klachten te verhelpen en voetpijn te voorkomen.

"Wij, podotherapeuten kijken naar de oorzaak van het probleem en dat maakt de therapie zo effectief"

Peggy Siegers, podotherapeut

Oorzaken van uw klachten

Of u nu last heeft van nagelproblematiek, huidaandoeningen of een ontsteking in uw voet; voetklachten ontstaan niet zomaar. Vaak is een foutieve stand van de voet of een afwijkend looppatroon de achterliggende oorzaak. Hierdoor kunt u niet alleen voetklachten krijgen, ook knie- en rugklachten kunnen ontstaan. Daarnaast kunt u door overbelasting, toename in gewicht, een verkeerde werkhouding of verkeerd schroeistel ook last krijgen van klachten. Podotherapie Verduin is gespecialiseerd in het behandelen van allerlei voetklachten. Ook als het gaat om hielpijn bij kinderen of voetklachten als gevolg van diabetes of reuma.

 

Behandeling voetklachten

Heeft u last van voetklachten? Loop hier dan niet lang mee door. Onze podotherapeuten helpen u graag bij het zoeken van de juiste oplossing.

Voetonderzoek

Onze behandeling begint altijd met een voetonderzoek. Hierbij kijken we naar de oorzaak van uw pijn. Alleen op deze manier kunnen we de juiste oplossing bij u toepassen om voetklachten te verhelpen of te verminderen. Wanneer de oorzaak is achterhaald, starten we met de juiste behandeling.

Voetonderzoek

Oplossingen

Bij sommige voetklachten kan het intapen van de voeten of het toepassen van vilttherapie al helpen om de voet tijdelijk te ontlasten. Wanneer uw klachten ontstaan door een afwijkend looppatroon, passen onze podotherapeuten vaak zooltherapie toe. Met podotherapeutische zolen corrigeren we de foutieve stand van uw voet, zodat uw pijnlijke voet wordt ontlast en de klachten verdwijnen. Ook als sporter kunt u hier baat bij hebben, bijvoorbeeld bij hielspoorklachten. Naast een shockwavebehandeling kijken we ook altijd naar uw (sport)schoenen en het looppatroon. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het aanmeten van ortheses en protheses en voor het uitvoeren van podomanuele therapie.

Alle Klachten