Waarvoor dient een nagelbeugel?

Een nagelbeugel wordt geplaatst wanneer de vorm van uw teennagel verandert dient te worden. In de meeste gevallen wordt deze gezet voor het tegengaan of voorkomen van een ingegroeide teennagel. De teennagel kan ook krom groeien (hyperconvexe teennagel), waardoor de zijkanten van de nagel in de huid gaan groeien. Dit veroorzaakt pijn. De oorzaak van een ingegroeide teennagel is vaak een kromgegroeide nagel, het dragen van te kleine schoenen of een te kort geknipte teennagel. Door een nagelbeugel te plaatsen, wordt ervoor gezorgd dat de nagel weer recht gaat groeien, waardoor de ingegroeide of kromme teennagel verdwijnt.

Hoe wordt een nagelbeugel gezet?

Allereerst zorgt de podotherapeut dat de scherpe hoekjes waarmee de teennagel in de huid drukt verwijderd worden. Dan wordt de huid schoon gemaakt en plaatst de podotherapeut het draad in de juiste vorm. Het draad wordt met een tang op maat gemaakt en vervolgens over de nagel geplaatst en vastgezet met een kunsthars. Een nagelbeugel kan van verschillende materialen zijn, zoals van kunststof, metaal of staal. Welke soort nagelbeugel wordt geplaatst is afhankelijk van het probleem en van welk materiaal het beste geschikt is voor u.

voeten

Nagelbeugel laten plaatsen?

Heeft u een ingegroeide teennagel en wilt u een nagelbeugel laten plaatsen? Maak dan een afspraak bij Podotherapie Verduin. Wij staan voor u klaar bij het behandelen van uw voetklachten. U kunt terecht op onze locaties in Zeeland. Wij zijn gevestigd in Goes, Middelburg, Vlissingen, Kamperland, Kortgene, Krabbendijke, Lewedorp en Arnemuiden. Meer weten over onze werkwijze en behandelingen? Neem contact met ons op voor meer informatie of maak online een afspraak.