Rusteloze benen

Bij rusteloze benen kan men de benen niet stilhouden. Het geeft een vervelend, tintelend gevoel in de onderbenen en door ze te bewegen verdwijnt dit gevoel voor even. De meeste mensen hebben vooral ’s avonds en ’s nachts last van rusteloze benen en dit kan dan ook zorgen voor een verminderde nachtrust en vermoeidheid leiden. Ook kan het voorkomen wanneer u lang moest stilzitten, zoals bijvoorbeeld in de bioscoop of bij een theatervoorstelling, of tijdens een vlucht of treinreis. Rusteloze benen zijn erg vervelend, maar zijn gelukkig niet schadelijk.

Rusteloze benen oorzaak

De precieze oorzaak van rusteloze benen is vaak niet bekend. Wel is bekend welke factoren de kans vergroten. Dit komt namelijk vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en ook vaak bij ouderen dan bij jongeren. In sommige gevallen is het erfelijk. Het gebruik van bepaalde medicijnen of het niet goed functioneren van de nieren vergroten ook de kans op rusteloze benen. De klachten kunnen daarnaast verergerd worden bij alcoholgebruik, roken, koffie drinken, overgewicht en te weinig beweging.

Kniepijn

Rusteloze benen behandeling

Stoppen met roken kan de klachten minder maken. Ook overdag genoeg bewegen en geen koffie drinken voor het slapengaan kan de klachten verminderen. Daarnaast kunnen steunkousen gedragen worden om de bloedsomloop in de benen te verbeteren en door de kuitspier te activeren. Voor het verbeteren van de bloedsomloop kan het ook helpen om de benen enkele uren voor het slapengaan te masseren. De doorbloeding zal dan gestimuleerd worden en de spanning zal minder worden. Wanneer bovenstaande niet werkt, kunnen in overleg met de huisarts medicijnen worden voorgeschreven voor behandeling van de rusteloze benen. Echter wordt dit in eerste instantie niet aangeraden, omdat deze medicijnen weer kunnen zorgen voor vervelende bijwerkingen zoals slaperigheid, misselijkheid en duizeligheid.

Rusteloze benen pijn onderrug

Vanuit chiropractisch oogpunt kunnen blokkades van gewrichten in de wervelkolom de oorzaak zijn van rusteloze benen. Door die blokkades ontstaan zenuwirritaties. Door de blokkades te corrigeren, kan de oorzaak van deze aandoeningen worden aangepakt. Uiteindelijk zal dit uw klachten verminderen en verhelpen.

Rusteloze benen behandelen bij Podotherapie Verduin

Heeft u last van rusteloze benen? Maak dan een afspraak bij Podotherapie Verduin. Onze podotherapeuten staan voor u klaar om dit probleem te behandelen. U kunt terecht bij één van onze locaties in Zeeland, waaronder Goes, Middelburg, Vlissingen, Kamperland, Kortgene, Krabbendijke, Lewedorp en Arnemuiden.

Meer weten over onze werkwijze en behandelingen? Neem contact met ons op voor meer informatie of maak online een afspraak.