Heupklachten

Heupklachten zijn pijnklachten in en rondom de heup. Vaak wordt gedacht dat deze klachten alleen bij oudere mensen voorkomen. Echter is dit niet zo; ze komen voor op elke leeftijd. Vaak ontstaan er heupklachten door overmatig sporten, overbelasting of slijtage. In sommige gevallen wordt de pijn veroorzaakt door het heupgewricht, maar soms ook door andere delen van het lichaam, zoals de knie of rug. Je kunt heupklachten bij intensief sporten ervaren, bij lopen, maar zelfs ook bij rust, bijvoorbeeld tijdens het zitten of ’s nachts wanneer je in bed ligt.

Heupklachten symptomen

De symptomen van heupklachten kunnen erg verschillend zijn. Vaak gaan deze klachten niet vanzelf over en loopt men er al langere tijd mee. De klachten kunnen zich uiten in pijn in het heupgewricht zelf, of een stekende, zeurende of brandende pijn aan de voor- achter of zijkant van de heup. Dergelijke klachten ontstaan voornamelijk bij het staan en lopen. De meest voorkomende symptomen van heupklachten zijn:

  • Pijn in de heup tijdens rust en/of beweging
  • Uitstraling van de pijn naar het been
  • Verstoord looppatroon
  • Slechtere mobiliteit en bewegingsvrijheid van de heup
Heupklachten

Pijnklachten versleten heup

Pijnklachten bij versleten heup is ook een veelvoorkomende aandoening, wat wél voornamelijk bij oudere mensen voorkomt. Kenmerken van een versleten heup zijn verlies van kraakbeen en gewrichtsvernauwing. De symptomen van een versleten heup zijn o.a. pijn aan de lies, krakend heupgewricht, bewegingsbeperking en stijfheid en een beenverkorting. Een versleten heup wordt ook wel heupartrose genoemd.

Heupklachten artrose

Vaak ontstaan heupklachten door artrose bij ouderen. Heupklachten door artrose is één van de meest voorkomende oorzaken voor invaliditeit onder ouderen. Ook voor artrose zijn er verschillende oorzaken welke lastig vast te stellen zijn. Veelvoorkomende oorzaken van heupartrose zijn:

  • Intensief sporten
  • Zwaar lichamelijk werk
  • Heupaandoening van jongs af aan
  • Erfelijkheid

Podotherapie Verduin verhelpt uw heupklachten

Heeft u last van heupklachten? Podotherapie Verduin heeft ruim 30 jaar ervaring in het behandelen van rug-, heup-, en voetklachten. Al onze podotherapeuten hebben de opleiding HBO Podotherapie afgerond.  Om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken in de medische zorg, volgen wij jaarlijks bijscholingscursussen. Wanneer u heupklachten ervaart, neem dan contact op met Podotherapie Verduin om een afspraak in te plannen. U kunt terecht bij één van onze locaties in Zeeland, waaronder Goes, Middelburg, Vlissingen, Kamperland, Kortgene, Krabbendijke, Lewedorp en Arnemuiden.

Meer weten over onze werkwijze en behandelingen? Neem contact met ons op voor meer informatie of maak online een afspraak.