Hielpijn

Hielspoor (ook wel peesplaatontsteking) is de meest voorkomende oorzaak van hielpijn en komt in veel gevallen door irritatie van de pezen tussen de hiel en de bal van de voet. Dit komt vaak door overbelasting van de hiel (veel staan, veel sporten, overgewicht et cetera). Andere oorzaken van hielpijn kunnen zijn: schade aan het vetkussen van de hiel, beklemde zenuw, reuma, slijmbeursontsteking, overbelasting of ontsteking aan de achillespees, te kleine schoenen of een breuk van het hielbot.

Hielspoor behandelen

Soms gaat hielspoor vanzelf over wanneer u rust neemt en rustig aan doet met sporten. Vervang uw schoenen door betere en gebruik eventueel zooltjes. Daarnaast kunt u wat oefeningen doen. Indien het blijft aanhouden, kunt u met hielspoor zooltjes dragen die op maat gemaakt zijn. Deze zooltjes voor hielspoor worden gemaakt nadat een podoloog uw voeten heeft opgemeten. Mocht dit ook niet werken, dan kunnen injecties met corticosteroïden worden toegepast of desnoods kan een operatie plaatsvinden.

Sitemap podotherapie verduin voetspecialisten

Hielpijn achterkant voet

Wanneer u hielpijn aan de achterkant van uw hiel heeft, bijvoorbeeld tijdens het lopen of sporten, kunt u een overbelaste achillespees hebben of een slijmbeursontsteking. Echter, kunnen er ook andere problemen zijn die deze hielpijn bij het lopen veroorzaken. Er zitten namelijk kuitspieren aan de achterkant van uw hiel vast en tussen het bot en de spieren en pezen zit een slijmbeurs. Het kan dus ook zijn dat er een probleem zit in de botten en zenuwen op deze plek. Ook kunt u, naast onderhuidse klachten, ook last hebben van hielkloven die hielpijn aan de achterkant veroorzaken.

Hielpijn zijkant voet

Hielpijn aan de zijkant van de voet komt niet zo vaak voor. Pijn aan de hiel zit vaak aan de onder- of achterkant. Zoals aangegeven is hielspoor (of peesplaatontsteking) de meest voorkomende aandoening. Als de pijn in de zijkant van de hiel samen gaat met de pijn aan de onder- of achterkant, kan het goed zijn dat het om deze aandoening gaat.

Hielpijn kind

Bij kinderen komt hielspoor bijna niet voor. Vaak wordt hielpijn bij kinderen veroorzaakt door iets anders. Wanneer een hielpijn bij een kind voorkomt, is dit vaak na het sporten. Afzetten en springen is dan pijnlijk. De meest voorkomende aandoening bij kinderen die hielpijn hebben is de ziekte van Sever Schinz. Dit houdt in dat de groeischijf in het hielbeen geïrriteerd is en er een ontsteking plaatsvindt. Door de kracht op het hielbeen, kan deze overbelast raken. Een oplossing hiervoor is het ‘losmaken’ van de kuitspieren en ondersteuning met kinesiotape. Daarnaast kan het dragen van orthopedische zooltjes de klachten ook verminderen.

Podotherapie Verduin verhelpt uw hielpijn

Last van hielpijn? Podotherapie Verduin heeft ruim 30 jaar ervaring in het behandelen van diverse voetklachten voor mensen van alle leeftijden. Wij zorgen voor uw voeten wanneer voeten uw zorg zijn. Alle podotherapeuten binnen onze praktijk hebben de opleiding HBO Podotherapie afgerond.  Daarnaast volgen wij jaarlijks bijscholingscursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken in de medische zorg. Indien u last van hielpijn heeft, maak dan een afspraak bij Podotherapie Verduin. U kunt terecht op onze locaties in Zeeland. Wij zijn gevestigd in Goes, Middelburg, Vlissingen, Kamperland, Kortgene, Krabbendijke, Lewedorp en Arnemuiden.