Soorten orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen zijn schoenen voor mensen die door bepaalde oorzaken geen passende schoenen kunnen vinden in de schoenwinkel. Er zijn verschillende soorten orthopedische schoenen. Dit zijn de volledig op maat gemaakte orthopedische schoen (OSA), semi-orthopedische schoen (OSB) en schoenen met Orthopedische Verandering Aan Confectie (OVAC).

OSA

Wanneer kleine aanpassingen aan confectieschoenen een semi-orthopedische schoen niet voldoende zijn om uw voetproblemen op te lossen, dienen er volledig op maat gemaakte schoenen (OSA) voor u gemaakt te worden. Deze schoenen zijn gemaakt om uw voetproblemen op te lossen of tenminste te verminderen. Oorzaken van dergelijke voetproblemen kunnen aandoeningen zijn als diabetes en reuma, een ongeval of een aangeboren afwijking.

OSB

Bij minder complexe voetklachten zijn de semi-orthopedische schoenen (OSB) vaak een goede oplossing. Deze schoenen bieden vaak een goede uitkomst wanneer een aanpassing aan uw schoenen of steunzolen niet voldoende zijn. Semi-orthopedische schoenen (ook wel B-schoenen) zijn fabrieksmatig geproduceerde schoenen die individueel voor u worden gemaakt.

OVAC

Orthopedische voorziening aan confectieschoenen zijn aanpassingen aan normale schoenen uit een schoenwinkel. Dit is bij veel voetklachten voldoende. Een aanpassing aan confectieschoenen kan ervoor zorgen dat uw voetklachten verminderd of opgelost worden. Aanpassingen zijn bijvoorbeeld het oprekken van schoendelen, het verhogen van de schoenen of het plaatsen van orthopedische zolen.

Orthopedische schoenen

Deskundig advies?

Op basis van een onderzoek, adviseert onze podotherapeut welk van bovenstaande opties het beste geschikt is voor uw voetklachten. Behalve dat onze podotherapeuten voor u kunnen bepalen of u orthopedische schoenen nodig heeft, kunt u bij ons ook orthopedische zolen laten aanmeten. Meer weten over de werkwijze en behandelingen hiervan? Neem dan contact met ons op en laat ons u verder helpen!