Bent u op zoek naar een podoloog of een podotherapeut? Dan ben je bij Podotherapie Verduin aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van onder andere voet, knie, been en rugklachten. Wij zijn gevestigd in Middelburg, Vlissingen, Goes, Kamperland, Krabbendijke, Kortgene, Lewedorp en Arnemuiden.

Maak online een afspraak

Wat is een Podotherapeut?

Een podotherapeut is het enige beroep binnen de voetgezondheidszorg met een wettelijk beschermde titel (wet B.I.G.). Deze titel mag alleen gevoerd worden door iemand met een afgeronde 4-jarige hbo-bachelor opleiding/degree. Een podotherapeut valt onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als paramedisch beroep. Het deskundigheidsgebied van de podotherapeut is ook in de wet omschreven. Dit betekent dat een wettelijke erkenning door de overheid van de bekwaamheden en de deskundigheid van de podotherapeut. Wanneer u zich laat behandelen door Podotherapie Verduin bent u er zeker van dat u behandeld word door een podotherapeut met een wettelijk erkende titel.

Wat is een Podoloog?

Een podoloog is een onbeschermde titel, deze kan in principe door ieder gevoerd worden. Podologen hebben vaak een cursus of module afgerond en vallen onder het Ministerie van Economische Zaken als commercieel beroep. Door Stichting Loop wordt binnen podologie echter onderscheid gemaakt tussen een ‘podoloog’ en ‘registerpodoloog’. In de regel hebben registerpodologen een scholingsmodule afgerond welke hbo-niveau heeft. In dit geval spreekt men van een registerpodoloog B. Aan deze podologie module zijn geen toelatingseisen verbonden en is niet geaccrediteerd door het Ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat er geen officieel HBO ‘bachelor degree’ wordt toegekend.

Bij Podotherapie Verduin bent u er zeker van dat u behandeld wordt door een podotherapeut met een wettelijk erkende titel

Verschillen tussen podoloog en podotherapeut

Naast de verschillen in wettelijke titel, erkenning en opleiding zijn er ook verschillen in behandeling tussen podologen podotherapeuten. Podotherapeuten hebben een bredere service range. Behandelingen welke een podotherapeut uitvoert zijn het aanmeten van podotherapeutische zolen ten behoeve van stand correcties. Correcties aan de stand verhelpen onder andere klachten voortkomend uit uw voeten. Dit kunnen voet, rug, enkel en rugklachten zijn. Daarnaast wordt deze therapie ondersteund door manuele therapie. Daarnaast valt het toepassen van siliconen ortheses en nagelbeugels bij bijvoorbeeld teencorrecties onder behandelingen van een podotherapeut. Bovendien kan een podotherapeut instrumentele behandelingen uitvoeren, zoals wondbehandelingen bij diabetespatiënten. Tot slot, geven podotherapeuten schoenadvies en specialistische voorlichting om diverse klachten te voorkomen.

Erkende Podotherapeuten

Wanneer u een behandeling door een podotherapeut laat uitvoeren, bent u verzekerd dat u behandeld wordt door een specialist met een hbo-bachelor degree. Dit garandeert getoetste kennis en biedt u hoge kwaliteit in service en behandeling van uw klachten. Bij een podoloog heeft u deze zekerheid niet, dit omdat een podoloog vaak een cursus of module heeft afgerond. Bovendien mag men zichzelf ook zonder een cursus,  podologie of podotherapie, podoloog noemen.

Om u optimaal te kunnen behandelen hebben alle voetspecialisten binnen onze praktijk de opleiding HBO Podotherapie afgerond. Omdat wij het belangrijk vinden om op de hoogte te zijn en blijven van de nieuwste technieken en ontwikkelingen in de medische zorg volgen we jaarlijks bijscholingscursussen. Tot slot, is Podotherapie Verduin als erkende podotherapeut aangesloten bij de NVvP (Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten). Het NVvP keurmerk erkend en maakt zichtbaar dat het kwaliteitsbeleid van de praktijk in orde is.

Bent u op zoek naar een podotherapeut? Wij helpen u graag in het behandelen van uw klachten! Neem contact op of maak direct online een afspraak.