Betekenis podotherapie

De letterlijke vertaling van podotherapie kan teruggeleid worden naar het Griekse woord ‘pous’ wat ‘voet’ betekent. Met andere woorden podotherapie betekent ook wel voettherapie. Een podotherapeut voert deze therapie uit bij patiënten met voetproblemen en bijkomende klachten van bijvoorbeeld, rug, knie of been. Met ruim 25 jaar ervaring zijn wij specialist in het behandelen van uw klachten. Bovendien is Podotherapie Verduin gespecialiseerd in diabetes– en reumaproblematiek als ook therapie voor kinderen en sporters.

Wat is een podotherapeut?

Een podotherapeut is het enige beroep binnen de voetgezondheidszorg met een wettelijk beschermde titel (wet B.I.G.). Deze titel mag alleen gevoerd worden door iemand met een afgeronde 4-jarige hbo-bachelor degree en valt onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als paramedisch beroep. Het deskundigheidsgebied van de podotherapeut is ook in de wet omschreven. Dit betekent dat een wettelijke erkenning door de overheid van de bekwaamheden en de deskundigheid van de podotherapeut.

Het verschillen tussen een podotherapeut en een podoloog zit niet alleen in de naam. Een podoloog is een onbeschermde titel en kan in de regel door iedereen gevoerd worden. Bij een podoloog heeft u bovendien geen zekerheid dat u wordt behandeld door een specialist met hbo-bachelor degree. Welke staat voor getoetste kennis en het bieden van een hoge kwaliteit in service en behandeling van al uw klachten. Een podoloog heeft vaak alleen een cursus of module afgerond. Ook zonder cursus of module mag men zich podoloog noemen. Bij een podotherapeut daarentegen bent u zeker van deskundige specialist op het gebied van voetgezondheidszorg.

Wat doet een podotherapeut?

Een podotherapeut stelt een passende behandeling vast bij voet gerelateerde klachten, zodat pijn verminderd en klachten verholpen kunnen worden. Uit ervaring zien wij dat een foutieve stand van de voeten of afwijkende looppatronen vaak een onderliggende oorzaak zijn van de klachten. Daarnaast kan overbelasting, een verkeerde werkhouding of een blessure oorzaak zijn van de klachten. Om vast te stellen wat bij u de oorzaak is voeren onze specialisten een voetonderzoek uit voorafgaand aan de behandeling. Vervolgens wordt de juiste oplossing geselecteerd voor het behandelen van de klacht.

Bij voetklachten met als achterliggende oorzaak een afwijkend looppatroon wordt zooltherapie vaak toegepast door onze voetspecialisten. Door het aanmeten van podotherapeutische (steun)zolen corrigeren wij de foutieve voetstand zodat klachten verdwijnen. Andere oplossingen kunnen het aanmeten van ortheses en protheses zijn of het uitvoeren van Podo manuele therapie. Daarnaast is Podotherapie Verduin ook bevoegd voor medisch pedicures, het behandelen van een afwijkend looppatroon en het toepassen van shockwave therapie.

Kosten podotherapie

Wat kost podotherapie voor u? Indien u een verwijzing ontvangen heeft van uw huisarts is het mogelijk dat de zorgverzekeraar de behandeling vergoedt. Wanneer u aanvullend verzekerd bent wordt in veel gevallen het grootste gedeelte van de therapie vergoed. Per zorgverzekeraar kunnen de vergoedingen verschillen, raadpleeg uw zorgverzekeraar voor de exacte details. Op onze vergoedingen pagina hebben wij de verzekeraars welke aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) op een rij gezet. De juiste informatie is hierop terug te vinden.

"Ik ben pas tevreden wanneer de patient ook tevreden de deur uit gaat"

Nathalie de Roo, podotherapeut

Podotherapie Zeeland

Bent u op zoek naar podotherapie in Zeeland? Wij helpen u graag in het behandelen van uw klachten! Om u het beste te kunnen behandelen hebben alle specialisten in onze praktijk de opleiding HBO Podotherapie afgerond. Daarnaast vinden wij het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Hiervoor volgen we jaarlijks bijscholingscursussen. Bovendien is Podotherapie Verduin als erkende podotherapeut aangesloten bij de NVvP (Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten). Het NVvP keurmerk erkend en maakt zichtbaar dat het kwaliteitsbeleid van de praktijk in orde is.

Podotherapie Verduin staat voor u klaar in de behandeling van uw klachten. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in het behandelen van voet, knie, been en rugklachten. Onze praktijken vindt u in Goes, Middelburg, Vlissingen, Kamperland, Kortgene, Krabbendijke, Lewedorp en Arnemuiden. Neem contact op of maak direct online een afspraak.

Afspraak maken