Voetklachten

Bij voetklachten ontstaat pijn in of rondom de voet wanneer u uw voet beweegt of in sommige gevallen zelf als u uw voet stilhoudt. Daarbij kan de voetpijn nog erger worden wanneer u loopt, sport of werkt, waardoor deze bezigheden belemmerd kunnen worden. Voetklachten kunnen aan de onderkant van de voet ontstaan, maar ook aan de zijkant van de voet. Voetklachten komen vaak voor bij mensen die bijvoorbeeld veel lopen of sporten, overgewicht hebben of last hebben van doorgezakte voeten.

Voetklachten onderkant voet

Voetklachten aan de onderkant van de voet belemmeren vaak het loopgemak. Omdat u dagelijks loopt, blijft de pijn zich voordoen of wordt het zelfs erger. Een oorzaak kan zijn een verslapping van bindweefselbanden. Deze ondersteunen de voetbogen en bij verslapping van bindweefselbanden kunnen verschillende voetklachten ontstaan. Wanneer u voetklachten aan de onderkant van de voet ervaart, zijn vaak de banden in de voet verslapt. Omdat de binnenvoet de druk van het lichaam moet opvangen, kan de voetboog verzwakken. Gelukkig is dit met behulp van orthopedische inlegzooltjes te verhelpen.

Voetklachten zijkant voet

Voetklachten aan de zijkant van de voet kunnen duiden op diabetes, artrose of tarsaal tunnel syndroom. Bij het tarsaal tunnel syndroom is de voetzenuw aan de binnenkant van het onderbeen en de voet bekneld. Artrose kan een oorzaak hiervan zijn. Dit zorgt ervoor dat de zenuw geïrriteerd raakt waardoor er een zwelling ontstaat, die weer meer druk veroorzaakt, waardoor de voetklachten nog erger worden.

 

Voetklachten

Voetklachten door diabetes of artrose

Mensen met diabetes hebben vaak last van tintelende handen en voeten. Tintelende voetklachten aan de zijkant van de voet kunnen dan ook komen door diabetes, wat een slechte doorbloeding veroorzaakt. De problemen kunnen uiteindelijk zo erg worden, dat een voet amputatie nodig is. Bij artrose verslijt het kraakbeen langzamerhand, waardoor de botten minder soepel kunnen bewegen. Doordat de hoeveelheid kraakbeen tussen de botten steeds meer afneemt, kan door artrose gewrichtsontsteking ontstaan, wat voetklachten aan de zijkant van de voet veroorzaakt.

 

Podotherapie Verduin zorgt voor uw voeten

Last van voetklachten? Podotherapie Verduin heeft ruim 30 jaar ervaring in het behandelen van diverse voetklachten. Wij zorgen voor uw voeten wanneer voeten uw zorg zijn. Al onze podotherapeuten hebben de opleiding HBO Podotherapie afgerond. Daarnaast volgen wij jaarlijks bijscholingscursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken in de medische zorg. Indien u last van voetklachten heeft, maak dan een afspraak bij Podotherapie Verduin. U kunt terecht op onze locaties in Zeeland. Wij zijn gevestigd in Goes, Middelburg, Vlissingen, Kamperland, Kortgene, Krabbendijke, Lewedorp en Arnemuiden.