Voetpijn

Voetpijn komt vaak voor. Hierbij ontstaat er pijn in of rondom de voet wanneer u uw voet beweegt of soms zelfs wanneer u uw voet niet beweegt. Voetpijn kan dan ook verergeren wanneer u bijvoorbeeld loopt, werkt of sport. Het is vervelend wanneer u door de pijn minder goed kunt lopen. Voetklachten kunnen voorkomen bij mensen in de voorvoet, aan de zijkant en op de wreef. Voetpijn kan veroorzaakt worden door het regelmatig dragen van hakken, door overgewicht, diabetes, te kleine schoenen of doorgezakte voeten.

Voetpijn onderkant

Voetpijn aan de onderkant van de voet bemoeilijkt vaak uw loopvermogen. Omdat u dagelijks loopt, blijft de pijn zich voordoen of wordt het zelfs erger. Voetpijn aan de onderkant van de voet kan veroorzaakt worden door een verslapping van de bindweefselbanden. De voetbogen worden ondersteund door deze banden en wanneer deze verslapt zijn kan er voetpijn optreden. Doordat de binnenvoet de druk van het lichaam in dat geval moet opvangen, kan hierdoor de voetboog verzwakken. Dit is gelukkig gemakkelijk op te lossen met orthopedische inlegzooltjes.

Voetpijn zijkant

Diabetes, artrose of tarsaal tunnel syndroom kunnen leiden tot voetpijn aan de zijkant van de voet. Bij het tarsaal tunnel syndroom is de voetzenuw aan de binnenkant van het onderbeen en de voet bekneld, wat veroorzaakt kan zijn door artrose. Hierdoor kan de zenuw geïrriteerd raken en een zwelling veroorzaken, waardoor er weer meer druk komt, waardoor de voetpijn kan verergeren. Ook diabetespatiënten kunnen regelmatig voetpijn aan de zijkant ervaren. Zij voelen vaak hun handen en voeten tintelen vanwege een slechte doorbloeding.

 

Voetklachten behandelen

Voetpijn wreef

Voetpijn aan de wreef is ook een veelvoorkomende klacht. In sommige gevallen komt dit door een geboren afwijking en in sommige gevallen wordt dit veroorzaakt door overbelasting door bijvoorbeeld sport, of bij het dragen van verkeerde schoenen. Een mogelijke oorzaak voor voetpijn aan de wreef is een bult op de wreef, genaamd tarsal boss. Een mogelijke oplossing hiervoor is het aanbrengen van vilt aan de binnenkant van de schoen. Daarnaast wordt aangeraden om niet te strakke schoenen te dragen. Een andere oorzaak kan zijn dat u extra voetwortelbeentjes hebt, die het kraakbeen of bindweefsel beschadigen. Dit kan behandeld worden door de voet tijdelijk te immobiliseren of aangepaste orthopedische schoenen te dragen. Een andere oorzaak van voetpijn aan de wreef is het hebben van een verhoogde wreef. Ook hiervoor kunnen aanpassingen gedaan worden aan uw confectieschoen om de klachten te verminderen.

Zenuwpijn voet

Voetpijn kan onder andere veroorzaakt worden door zenuwpijn in de voet. Hierbij wordt vaak een stekende pijn in de voet of een stekende pijn in de tenen ervaren. De pijn ontstaat vaak door een of meerdere zenuwen die klem zijn komen te zitten, ontstoken zijn of beschadigd zijn door bijvoorbeeld diabetes of het gebruik van alcohol. Zenuwpijn in de voet kan weken tot maanden duren en de stekende pijn kan erg hevig zijn.  Het kan verminderd worden door de medicijnen amitriptyline, nortriptyline en pregabaline. Wanneer de medicijnen echter  niet goed genoeg werken, kan bijvoorbeeld een prik gegeven worden met ontstekingsremmers, een prik worden gegeven met een medicijn dat ervoor zorgt dat de zenuw geen pijn meer doorgeeft, of een pleister geplakt worden met capsaïcine. Zenuwpijn in de voet kan weken tot maanden blijven aanhouden, maar verdwijnt in de meeste gevallen vanzelf weer.

Podotherapie Verduin verhelpt uw voetpijn

Last van voetpijn? Podotherapie Verduin heeft ruim 30 jaar ervaring in het behandelen van diverse voetklachten. Wij zorgen voor uw voeten wanneer voeten uw zorg zijn. Al onze podotherapeuten hebben de opleiding HBO Podotherapie afgerond. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken volgen wij ook jaarlijks bijscholingscursussen. U kunt terecht op verschillende locaties in Zeeland.

Meer weten over onze werkwijze en behandelingen? Neem contact met ons op voor meer informatie of maak online een afspraak.